Masterplan held no bar to store location

Plans for a 280m2 convenience goods store with four flats above it have been approved at a site in Warwickshire after an inspector found that it would extend the range of shopping facilities for residents of a new development.

Council planning officers had recommended that the scheme be approved in view of the need for additional food shopping facilities in the area, which would eventually accommodate 800 homes. Councillors favoured a more central site, but the inspector found that no suitable land was available and the majority of residents could walk to the appeal site within five minutes.

In assessing council claims that the site was originally masterplanned as open space, he agreed that some residents might well have bought houses nearby on the assumption that it would retain its open character. Its inclusion in the masterplan and a legal agreement for open space did not mean that it should be protected, he held. In his opinion, its redevelopment would not harm the character and appearance of the wider development.

DCS Number 100-050-789

Inspector Roger Pritchard; Hearing.


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs