Fear of overlooking condemns tree house

An inspector has refused to sanction the retention of a tree house in the garden of a house in Kent, finding it objectionable because it adversely affected a neighbour's amenity.

The tree house consisted of a timber frame with a hexagonal thatched roof, accessed via a spiral staircase leading to a raised platform with partially open sides. The inspector noted that the platform was raised above a boundary fence and people using the tree house would be able to see into the adjoining garden. This reduction in privacy was sufficient to reject the appeal, he concluded.

DCS Number 100-051-092

Inspector Jeffrey Cohen; Written representations.


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs