Canalside home blocked by site clearance

A dwelling proposed on the site of a demolished barn near a canal in Yorkshire has been rejected after an inspector found that the area's character had been changed by the removal of the building.

The barn had been the last remaining structure from an historic group of commercial buildings on the canal bank. While some parts of the site remained rundown, the inspector found that the canal banks had taken on a predominantly open aspect since the barn's removal. Works had taken place to improve the grassy banks and incorporate a children's play area, he noted.

He held that these changes had transformed the site into an open area used for both passive and active recreation. It was clear from representations that the community wished to consolidate this open and accessible quality, he found. He decided that the introduction of a new residential use would be a serious intrusion.

DCS Number 100-050-431

Inspector Don Rankin; Written representations.


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs