Casebook: Appeal cases - Community Facilities - Post office extension rejected at listed church

A replacement vestibule and extension of a grade II listed church in Sussex to provide accommodation for a local post office has been rejected on the grounds that it would undermine the building's architectural character.

The proposal involved replacing an existing sloping glass roof to the vestibule with a flat roof and the addition of a brick and glazed kiosk to create space for the facility. The appellants claimed that there was no alternative location for the post office in a nearby shopping centre and that continued provision of the service was necessary in the public interest.

The inspector observed that the addition of the kiosk would extend the church by approximately 4m and obscure one of its windows when viewed from the street. He held that the proposal would fail to preserve the building's character and that the need to find a site for a post office was not of overriding significance.

DCS No: 100039114; Inspector: Brian Bagot; Written representations.


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs