Casebook: Appeal Cases - Housing: Conversion - Straw bale home held innovative but unsustainable

The conversion of a barn at a Nottinghamshire farm to residential use has been rejected despite an inspector's recognition that the use of straw bales in its construction represented an innovative project.

The barn was a tall, functional structure with a corrugated roof set on metal stanchions. The inspector found that substantial alterations would be required to enable it to be used as a dwelling. He held that the introduction of external features associated with residential use would further undermine the site's agricultural character.

DCS No: 100039086; Inspector: Bern Hellier; Written representations.


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs