Casebook: Appeal Cases - Housing: Conversion - Conversion stymied by loss of space for artists

The conversion of an artist's studio in south-west London to a self-contained dwelling has been refused permission on the grounds that it would undermine the supply of space for future artists.

The studio was designed for use by an artist with living space on an upper floor and mezzanine. The proposal involved separating the ground and upper floors into two independent units. The inspector decided that this would reduce the prospects of the ground floor being retained as an artist's studio because it would deprive it of any living accommodation.

He took the view that it was necessary to maintain an affordable stock of studios with ancillary living accommodation.

DCS No: 100039028; Inspector: Paul Shelley; Written representations.


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs