Casebook: Appeal Cases - Community Facilities - Station extension judged to enhance amenity

An extension to a fire station in north London has been allowed following a ruling that it would not adversely affect the amenity and outlook of adjoining residents. The inspector decided that the extension would improve the neighbours' privacy by screening their garden from overlooking by windows in the station. He also observed that it would help to muffle any "robust comments" that might be audible from these windows when fire crew are in the building.

This content can be viewed only by subscribers. Please sign in below or subscribe for full access

Sign in below

This page provides single sign-on for PlanningResource, DCP Online and COMPASS Online.

Having trouble signing in?

Forgotten password?

Refer to our Frequently Asked Questions. If you still require assistance:

For individual planning subscriptions please contact Customer Support at

For DCP Online, COMPASS Online and Corporate Planning subscriptions please contact

Don't Have an Account?

Take out a subscription today

Not sure yet? Take a free trial to PlanningResource

To discuss corporate subscriptions, call us on 01452 835820.

Planning Subscriber Activation

I subscribe to Planning - activate my subscription

Planning subscription expired? Call 0208 267 8121, or email us to renew