Self-storage unit compatible with character and regeneration plans

A four storey self-storage unit in greater Manchester alongside a major traffic route would not harm the character of the area nor the council’s plans to regenerate the area.

The vacant site had originally accommodated a car showroom. An inspector agreed that the 11 metre high building would not be materially larger than other commercial units in the area. While it would not create an active frontage, the large expanse of glazing on the front elevation would give it a more open character which when combined with contrasting cladding, would not appear incongruous or visually obtrusive. In her opinion it would not undermine the council’s desire to stimulate regeneration of the wider area. Nor would it adversely affect the amenity of residents living nearby.
Inspector: Alison Partington; Written representations

Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs