Replacement shop front improves disabled access

The potential for a new shop front within a Surrey conservation area to enhance the ability of customers to access a pharmacy outweighed the less than substantial harm inflicted on the heritage asset, an inspector held, in allowing the appeal.

The existing shop front was traditionally proportioned with a recessed doorway which the council wished to retain. But the shop front overall was of modern design and the recessed doorway was only a very small part of the overall character of the wider area, the inspector held. As part of the scheme a longer ramp and wider door would be provided. This would make a very significant contribution towards enhancing access for those with disabilities and would be of value to the wider community, he opined. This public benefit outweighed the harm.
Inspector: John Longmuir; Written representations

Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs