Residential amenity compromised by retirement apartment block

A three-storey apartment block in Nottinghamshire, designed to accommodate 24 retirement apartments, would significantly affect the outlook and amenity of existing residents, an inspector decided when dismissing the appeal.

The appeal site comprised an open parcel of land which adjoined four dwellings, the rear windows of which overlooked the appeal site. By virtue of its proximity and height, the block would appear intrusive to adjoining occupiers, the inspector decided, giving rise in one case to an overbearing impact. Stepping the upper storeys back and the use of a green living wall would not mitigate the visually dominant scale and appearance he opined.

Inspector: Jonathan Edwards; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs