Contemporary upward extension of London mansion block supported

A modern design for an additional floor creating three new flats on top of a traditional building in a London conservation area won the support of an inspector as a high quality and complementary approach.

The inspector drew attention to similarities between the appeal proposals and a recently completed extension of a neighbouring building, judging the contemporary, carefully detailed extension design to respond well to the traditional original building. The inspector also referred to conservation officer criticism of an earlier withdrawn scheme for its differences to the neighbouring extension, finding the similarities in the current scheme provided support for a favourable decision.

The inspector considered the increased height created by an additional floor would restore the relationship between the two buildings and would not harm the character or appearance of the a conservation area characterised by varying building styles over sloping terrain, concluding the development would not appear discordant and the appeal should be allowed.

Inspector: S Dean; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs