Sun umbrellas add to heritage objections

The conversion of upper floor offices to six flats and a third floor penthouse extension to create a further two flats with roof-top patio gardens was rejected by an inspector concerned by the effect on a Wiltshire city centre conservation area and nearby listed buildings.

The inspector agreed with the council that the proposed flat roof extension, although set back behind a parapet, would be visible from the upper floor windows of buildings opposite and in some other views, and at odds with the character and appearance of the substantial replica Georgian style appeal building, which he judged made a positive contribution to the character of the conservation area and the setting of surrounding listed buildings.

The inspector further considered this harm would be increased by a patio area in front of the roof extension where sunshades and people would be visible, finding the effect entirely out of character with the existing building and its setting. Consequently he concluded the benefit of additional homes to be outweighed by harm to the environment and dismissed the appeal.

Inspector: R Marshall; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs