Additional care home storey compatible with canal conservation area

The construction of a four-storey care home on the site of an MOT garage adjacent to a Cheshire canal designated as a conservation area was approved, an inspector placing considerable weight on an extant permission for a similar scheme.

The council had approved a three-storey development on the site but the appellant claimed that the appeal scheme would deliver a more viable and attractive development. As proposed it would be approximately two metres higher than the approved scheme which was in itself indicative of the type of building which was acceptable. Its detailing, rhythm and solid-to-void ratio in its facades were all satisfactory, the inspector noted, and the proposal would constitute only a very marginal increase in height, and its siting and footprint would be virtually unaltered. It would not therefore interfere with the industrial heritage or historical values of the conservation area, preserving its character.

Inspector: G Fort; Hearing


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs