Existing equine building accepted as not harming open character

A stable building plus groom's accommodation was allowed retrospectively at an equestrian centre in Cheshire due to its limited effect on the generally open character of the wider countryside.

An inspector recorded that the main issue in the case was the impact of the building as constructed on the character and appearance of the non-designated arable valley area. A particular issue was a contentious wing that the local authority had required to be removed following a more recent grant of planning permission. The inspector considered that the wing represented less than eight per cent of the total volume of the building and with its lower roof would have a neglibile effect set against the impact of the building as a whole. The building, subject to a new landscaping scheme, would help a signifcant rural equine business to expand and deliver social and economic benefits, whilst not materially harming the character or appearance of the area.

Inspector: William Fieldhouse; Hearing


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs