Cabins give rise to unacceptable visual impact on industrial site

Retaining two cabins stacked one on top of each other on an industrial site in south Wales was not acceptable, an inspector ruled after concluding that they were visually harmful to the area.

The site contained a profiled sheet structure over a conveyor belt which was elevated above skip containers. These were at a similar height to the two containers and although the site contained machinery and mounds of waste material awaiting screening the inspector decided that these were largely screened by a wall, fence and a dense tree canopy. In contrast the height and stark utilitarian appearance of the cabins meant that they were highly visible and insensitive features. The benefits to the company of retaining them did not outweigh this impact.

Inspector: Hywel Wyn Jones; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs