Glass room addition out of keeping with overtly modern block

Plans by the owner of a top floor flat in southwest London to add a 'glass' room extension would undermine the character of the host building, an inspector has determined, and would appear as an incongruous addition.

The host building comprised a substantial block of flats of overtly modern design with a flat roof on top of which was sited a rectangular structure comprising the appellant’s apartment. The glass room would be attached to this structure, the inspector noted, and would have a shallow pitched roof which would not accord with the angular design of the host building. As a consequence it would detract from the cohesive and distinctive appearance of the building and the character of the area.

Inspector: Paul Freer; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs