Self storage building design pragmatic given site context

The construction of a 5,400m2 self storage building at a prominent road junction in north London has been permitted despite the council's concern over its design and visual impact.

In assessing the character of the area an inspector noted that commercial uses dominated and multi-storey development around the junction had already been established. The height of the proposed building would be similar to adjoining development and would assist in enclosing a prominent and unsightly area of vacant land. It would have a significant mass but this would be relieved by a ground floor underpass and in his opinion a degree of pragmatism was required in order to find an appropriate use of the land given its constricted position between existing roads and the M1 motorway.

Inspector: David Spencer; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs