Bold design for children's nursery enhances road corridor

An inspector was impressed by the design of a children's nursery in greater Manchester determining that its contemporary appearance would enhance the character of the area.

The site lay alongside a main road leading into and out of Manchester and the building had a ‘swept’ roof design, over an irregular plan and stepped profile. It would have a bold, extensively glazed curved façade the inspector observed which would provide an ‘arresting’ feature when viewed from the main road. It would not have an overbearing impact on adjoining occupiers and the provision of on site parking whilst lower than the council’s standards was acceptable. Nor was the location of the site within an air quality management area likely to have an adverse impact on future uses of the nursery.

Inspector: Nicholas Taylor; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs