Listed building alterations for food store scheme rejected

The conversion of a listed building within a village conservation area in west Yorkshire was refused permission because of the adverse impact on its character.

A number of alterations were proposed including the erection of a single storey timber clad box which would appear alien and utilitarian the inspector ruled. The existing windows would be replaced with larger glazing panes and some existing openings would be closed. These changes together with the signage would detract from the domestic character of the building. The alterations represented an ‘unsympathetic level of piecemeal alteration’ the inspector held which would also adversely impact on the character of the conservation area.

Inspector: Anew Jordan; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs