Reservoir conversion leads to openness increase

The conversion of a redundant reservoir within the Cheshire green belt was approved because the scheme would lead to a modest increase in the openness of the area.

A structural engineers report advised that the building was in good condition constructed of concrete, brick and steel and since it had few openings it was not suited to business re-use an inspector held. As part of the development earth mounding would be removed and a green roof created which would slightly increase the openness of the area. A fence would also be removed and a hedge planted which would also contribute to greater sense of openness he determined. These benefits would offset the loss of openness caused by the construction of a new driveway and turning area such that overall he decided that the development was not inappropriate.

The site lay over one kilometre from a town and two kilometres from a railway station but these distances did not mean that it was unsustainable. It would ensure the re-use of an existing building, contribute towards housing supply and its construction and use would contribute to the government’s aim of delivering a low carbon future.

Inspector: Ian Radcliffe; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs