Flawed design leads to top heavy office block

Despite having undertaken consultation with an east London council regarding a planned extension to an office block an inspector has held that the design was flawed and out of character with the area.

The scheme involved extending the existing three storey building by adding two further floors, This would create more height and bulk which would fail to respect the three storey flat-roofed design of its neighbours, the inspector judged. Changing the window openings did little to improve the ‘tired’ appearance of the existing building and the alterations did not tie in well with the additional storeys. The scheme would result in a top-heavy structure which would be out of balance and scale and would fail to secure an improvement in the quality of the built environment.

Inspector: A Banks; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs