Internal fire escape maintains integrity of building

A reporter has granted retrospective consent for an internal fire escape corridor at a category B listed building in an Edinburgh conservation area after expressing regret that the need for the works had not been made clear to the appellant.

The corridor had been constructed of timber and had been designed to be temporary in nature until 2017 when the appellant’s lease expired. The appellant stated that a building warrant had been obtained which expressly stated that she could undertake the works. In the reporter's opinion, whilst the internal works were unfortunate and failed to preserve the character of the building, given the absence of any alternative route and the particular circumstances of the case consent should be granted subject to conditions requiring the corridor to be removed by 2017.

Reporter: Richard Hickman; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs