Light pollution from illuminated manege unacceptable

A condition imposed on a planning permission for a manege at a farm within the South Downs national park in Hampshire was necessary, an inspector has decided, in order to prevent unacceptable levels of light pollution.

The building had been constructed with translucent strips within the roof ridge and in two side elevations so that at night the internal lights led to light spillage which the inspector was able to observe at his site visit. From a number of vantage points the ridge and side elevations were clearly illuminated and capable of being seen from private properties and public places. Imposing a condition requiring the translucent panels to be removed would defeat the object of allowing light to filter into the building on cloudy days and he therefore rejected this as a possible solution. Even limiting the use of internal lights at night would not mitigate the harm, he concluded, and the appeal was dismissed.

Inspector: Michael Lowe; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs