Hilltop glamping site visually obtrusive

The siting of yurts on a hilltop above a Cornish town was refused permission because of the unacceptable visual impact.

The appellant proposed to site three Mongolian yurts with rainwater showers and eco toilets between March and September each year. The council was concerned that the site occupied an elevated position in the open countryside and which formed part of an area of high landscape value. Long distance views could be obtained from the surrounding bay, the council asserted, and this outweighed the benefits of improving tourist accommodation.

An inspector agreed that even green-coloured yurts would be clearly visible in the otherwise open landscape which was characterised by grazing pastures. Long distance views would be possible from public access to nearby hills. Even a seasonal use would undermine the character of the landscape and the fact that it would involve glamorous eco camping would not outweigh the adverse visual impact.

Inspector Martyn Single; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs