Synagogue approved for growing community

In allowing an appeal to extend a building in east London to create space for a synagogue, an inspector has placed significant weight on the needs of a growing Jewish community.

The facility was intended for use by an Orthodox community with a strong attachment to the neighbourhood whose numbers were forecast to significantly increase. The inspector accepted that the extension would be generally consistent with others permitted in the area and its location below ground level would reduce the impact on adjacent development.

Given the community's restrictions on car use, especially on the Sabbath, he judged that the majority of the congregation would walk to the site or use public transport. As a result, he decided that the impact on neighbours would not be unduly harmful.

Inspector: Vincent Maher; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs