DC Casebook: Householder Development - Sundial dismissed as visually cramped

The installation of a sundial between two sash windows at a house in a Hertfordshire conservation area has been refused permission on the grounds that it would be too large and incongruous.

The dial was to be 90cm wide and constructed of Portland stone, with incised lettering and markings in red and blue. The inspector agreed that it would be handsome, but this did not alter his overall conclusion that siting it close to the two windows would make it appear cramped. The proposal would adversely affect the setting of the conservation area by undermining the quality and appearance of the building, he concluded.

Inspector: Stephen Brown; Written representations


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs