DC Casebook: Housing: Conversion - Bin storage concerns thwart subdivision

The conversion of a dwelling in north-west London into two flats has been ruled unacceptable because of the adverse impact associated with refuse bin storage.

The inspector noted that occupiers of one flat would need to store bins at the rear and move them through a communal hall via three sets of doors on collection days. In his opinion, this would give rise to noise, disturbance and litter. He predicted that the bins would instead be stored in the front garden, giving rise to unsightly clutter that would undermine visual amenity and the area's character. The poor siting of two bicycle racks reinforced his decision to dismiss the appeal.

DCS Number 100-069-024

Inspector Doug Cramond; Written representations.


Have you registered with us yet?

Register now to enjoy more articles and free email bulletins

Sign up now
Already registered?
Sign in

Join the conversation with PlanningResource on social media

Follow Us:
Planning Jobs